SPOZNAJMO SE

  • Maja Večerina, načrtovanje in oblikovanje notranjih prostorov

    Sem Maja, ljubiteljica svetlih in naravno obarvanih interierjev, skandinavskega designa in DIY projektov. Rada urejam in preurejam naš dom, uživam v branju, ko mi le čas to dopušča in nadvse uživam v svojem delu. Kljub temu, da že več kot 10 let ne živim več na Krasu, ampak v osrednjem delu Slovenje, vsakemu, ki me vpraša iz kje sem, povem, da sem Primorka. 😊Januarja 2016 sem zaključila študij arhitekture, pridobila naziv magistrica inženirka arhitekture in se podala novim izzivom naproti. 
Prvi stik z načrtovanjem funkcionalnih prostorov sem imela v času študija, ko sem se vedno znova trudila iz moje majhne študijske sobe ali stanovanjca ustvariti čim več, kar je prostor in proračun dopuščal. Tekom študija sem ugotovila, da me veliko bolj veseli načrtovanje notranjih prostorov, kot pa celotnih zgradb, saj šele z načrtovanjem in oblikovanjem notranjih prostorov damo zgradbi pomen in dodatno zgodbo. Lahko imamo še tako čudovito stavbo, a če so notranji prostori nefunkcionalni, nam lepa stavba ne bo prav nič pomagala, da se bomo v njej dobro počutili. 

Verjamem in rada bi tudi tebi pokazala, da s pravo razporeditvijo in opremo lahko še tako brezupen prostor spremenimo v lep in funkcionalen dom.

Po zaključku študija pa sem prve prave izkušnje nabirala v sodelovanju z arhitekturnim studiem, za tem pri pri delu v biroju, kjer smo bili usmerjeni predvsem na projekte notranje opreme in prenov ter pri nekaj samostojnih projektih. Februarja 2023 sem se odločila za korak iz svoje cone udobja in se podala na samostojno pot. 

Usmerila sem se v načrtovanje in oblikovanje domôv, saj verjamem, da je to najpomembnejši prostor v našem življenju.

 
Dom je kot nekakšno gnezdo v katerem se počutimo varno, udobno in v katerem se vsak dan znova pripravimo, da lažje poletimo v zunanji svet. Tudi če obiščemo še tako lepe kraje, je dom tisti prostor v katerega se vedno znova in znova najraje vrnemo.

Prav je, da mu namenimo nekaj več časa ter ga premišljeno načrtujemo in oblikujemo.

Leta 2020 smo tudi mi kupili svoj prvi dom - staro in majhno stanovanje, ki na prvi pogled ni ustrezalo našim zahtevam, zato točno vem s kakšnimi vprašanji in izzivi se soočate vsi, ki se podajate na to pot načrtovanja in oblikovanja svojega (prvega) doma. Ko za nekatere želje na začetku ni dovolj denarja, ko se s partnerjem ne moreta uskladiti glede želja, ko je treba sprejemati kompromise in ko je treba prenavljanje in opremljanje določenih prostorov prestaviti za nekaj let. 

Rada bi vam pomagala pri tem pomembnem in velikem koraku in vas vodila skozi proces načrtovanja in oblikovanja notranjih prostorov vašega bodočega doma, pa naj bo to novogradnja, ki še niti ni zgrajena ali staro stanovanje, ki je potrebno prenove. 

Skupaj bomo ustvarili lep in funkcionalen dom po vaši meri.Blogger Template Created by pipdig